top of page

WERKEN

Welke bezigheden, werkzaamheden en ambachten zijn neergestreken in de wijk?
Kortom: wat doen de Tiny House bewoners?
tuin-

In de wijk zijn er meerdere mensen die zich bezig gaan houden met permacultuur. Met permacultuur kun je o.a. leren hoe je een eetbare tuin kunt ontwerpen die smakelijk, mooi en nuttig is. Zowel voor jezelf als de wezens waar we de aarde mee delen. Permacultuur is omschreven in Australië in de jaren 70 door twee Australische biologen, Bill Mollison en David Holmgren. Ze hebben een methode ontwikkeld die mensen in staat stelt zelf functionele ecosystemen te ontwerpen.

Verse groenten in de mand

Paula en Rox verkopen biologische waren op de markt. Ze hebben ook een winkel, genaamd BroodNodig. Dit is een kleinschalige, mens en milieu vriendelijke onderneming. Eerlijk, gezond voedsel, zonder teveel toevoegingen. Ze verkopen onder andere brood en banket. Verder hebben ze een uitgebreid assortiment aan levensmiddelen. 

Gerard en Susanne houden zich bezig met paarden. Ze hebben zelf twee jonge paarden. Gerard, die de afgelopen tijd zelf in de leer is geweest, wil in de toekomst les gaan geven met paarden op basis van grondwerk. Ze zeggen wel dat paarden spiegels zijn op vier benen: ze laten zien hoe jij je voelt, hoe je je gedraagt en hoe je omgaat met jezelf en de anderen uit ‘de kudde’. 

bottom of page