top of page

OVER ONS

WIE ZIJN WIJ

Woldwijk is een duurzaam gebied van ongeveer 40 hectare binnen de gemeente Ten Boer - in de provincie Groningen. We zijn een van de initiatieven die op Woldwijk zijn neergestreken. We gaan hier een zogenaamde Tiny House woonwijk realiseren. Er komen 12 leuke, unieke Tiny Houses te staan, allen duurzaam, milieubewust en op termijn zelfvoorzienend. Bijzonder is dat elk huisje een eigen postadres heeft, en dus ook een eigen huisnummer krijgt! Opmerkelijk is ook dat je hier je huisje op een chassis - een trailer - kan bouwen, maar dat je ook op je kavel zelf een huisje neer mag zetten. Dat is erg vooruitstrevend van de gemeente. We proberen er met z'n allen een mooie wijk van te maken, waar we trots op kunnen zijn.  Het streven is een kleinere voetafdruk op de aarde achter te laten. Minder lasten, spullen en prikkels - en meer leven. Met andere woorden: genoegen nemen met genoeg.

ONZE VISIE

In onze Tiny House wijk komen huisjes in alle vormen en maten te staan. De eerste twee huisjes staan er inmiddels, en anderen beginnen net met bouwen. De wijk is dus nog volop in ontwikkeling. De meeste bewoners ontwerpen hun eigen - met name houten - huisje, en sommigen bouwen het ook zelf. Het is een experimentele woonvorm waarbij er ruimte is om een eigen, uniek huisje neer te zetten. Wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal 'tiny' zijn, en allen op een doordachte, milieuvriendelijke manier worden gebouwd. Verder is het, met nadruk, een 'gewone' woonwijk van een dorp. Het zijn allemaal kleine woonhuisjes, en géén recreatiewoningen. 

De wijk wordt landelijk opgezet, met aandacht voor de lokale omgeving. Veel mensen die hier gaan wonen hebben hun traditionele koophuis verkocht, en gaan hier een heel nieuw avontuur tegemoet. 

WAT DOEN WIJ?

Iedereen die hier gaat wonen, gaat een andere manier van leven ervaren: de toekomstige bewoners van deze wijk geven hier allemaal een eigen invulling aan. De een heeft meer ervaring met zelfvoorzienend leven dan de ander. We kunnen veel van elkaar leren. Kennis uitwisselen op allerlei vlakken, en elkaar een handje helpen, is de insteek. Naast saamhorigheid is er ook ruimte voor de individuele mens: zoals al eerder genoemd, is het wat dat betreft een 'gewone' woonwijk. Iedereen heeft zijn of haar eigen beweegredenen zo te willen gaan wonen. Deze kan je uitgebreid lezen onder het kopje 'Bewoners'. Ook hebben we allen onze eigen bezigheden, waarmee we willen bijdragen aan het dorp waar we deel van uitmaken - en de rest van de provincie. Veel leesplezier! Mochten er nog dingen onduidelijk zijn, kijk dan bij 'Veelgestelde vragen'. 

bottom of page